Tuoretuotteiden kotiinkuljetus: 22.05.-18.06. tehdyt tilaukset heinäkuun (02.07.) jakoon ja 19.06.-23.07. tehdyt tilaukset elokuun (06.08.) jakoon
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Loppunut

Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)

5,00 €
sis. 24 % ALV
Vain nouto. Käytetyt kasvualustasäkit sienipenkin tekoon. Tee oma sienipenkki pihaan, puutarhaan, kasvimaalle tai parvekkeelle ja kerää satoa loppusyksyyn asti!
Loppunut

Huom! Talven varastot on loppuunmyyty, säkkejä tulee lisää viikoittain niiden vapautuessa tuotannosta. Varastosaldo päivitetään noin kerran viikossa. Ilmoitan Satohuoneen Facebookissa säkkien saatavuus -julkaisussa aina kun säkkejä lisätään varastoon. Jos kommentoit julkaisua, tägään sinut ilmoittaessani seuraavasta varastontäydennyksestä, näin saat tiedon saatavuudesta heti.

Huom! Pihan ruuhkautumisen estämiseksi tänä vuonna vakionoutoajasta on luovuttu, ja säkit haetaan itsepalveluna oman aikataulun mukaan. Ilmoitathan tilatessasi milloin haet säkit niin ne nostetaan noutopäivän aamuna pihaan odottamaan. Tarkemmat ohjeet alempana.


Nämä kasvualustasäkit ovat tuottaneet ensimmäisen satonsa Satohuoneella, mutta sisältävät vielä runsaasti ravinteita seuraaviin. Osallistu kiertotalouteen ja tee oma sienipenkki puutarhaan, kasvimaalle, tai parvekkeelle. Muita aineksia ei tarvita, homma on helppo, ja satoa voi tulla hyvinkin runsaasti! Ohjeet alempana.

Sienipenkki pysyy siinä mihin sen laitat, eikä leviä puutarhaasi. Kasvualusta toimii myös erinomaisena puutarhakatteena, joten voit tehdä sienipenkin vaikka kukkapenkin sekaan tai marjapensaiden ympärille. Se estää rikkaruohoja kasvamasta istutusten ympärillä, ja tuottaa samalla sieniä. Kun sienipenkki on maatunut, se toimii hyvänä kasvualustana kasveille.

Sienipenkin voi tehdä heti kun lumet ovat sulaneet, ei siis tarvitse odottaa maapohjan sulamista tai pakkasten väistymistä. Tekemällä penkin aikaisin keväällä, rihmasto ehtii vahvistua kylmien säiden aikana ja saat ensimmäiset sadot ennen helteitä. Tällöin saat laadukkaampia ja ötökkävapaita sieniä. Voit lisätä kasvualustaa useamman kerran kesän aikana ja saada monta satoa aina myöhäiseen syksyyn asti kunnes yölämpötilat alkavat olla alle 5 astetta. Edellisvuoden sienipenkkikin herää eloon kun lisäät keväällä taas kasvualustaa.

Sopiva määrä kasvualustaa yhtä neliömetriä tai lavakaulusta kohden on n. 90 kg eli noin 8 säkkiä, pieneen lavakaulukseen menee vastaavasti 4 säkkiä. Voit tehdä isomman tai pienemmän penkin mielesi mukaan, mutta sen tulisi olla tiivistämisen jälkeen vähintään 10cm paksu. Neliömetrin sienipenkistä voi saada kilokaupalla sieniä!


Tilaaminen ja nouto:

Tilaa säkit verkkokaupasta ja nouda Satohuoneelta silloin kuin sinulle sopii (myös viikonloppuina - tilaa silloin viimeistään perjantaina klo 12 mennessä). Jos haluat hakea heti tilauspäivänä, soita ja varmista saatavuus etukäteen. Kirjoita verkkokaupan kassan lisätietokenttään noutopäivä, niin säkit nostetaan valmiiksi ulos ja voit hakea ne itsenäisesti kyseisenä päivänä klo 09.00 alkaen. Jos et pääsekään hakemaan ilmoittamanasi päivänä, laita viestiä uudesta noutoajankohdasta (noutamattomia säkkejä ei jätetä pihaan). Jos noutopäivä ei jostain syystä onnistu Satohuoneen puolesta, otamme yhteyttä. Muussa tapauksessa säkit odottavat noutoa ilmoittamanasi päivänä ilman erillistä ilmoitusta. Noutopaikka on hallin päädyn nurkkaus Satohuoneen oven vieressä. Säkit ovat nimilaputettuja joten katsothan tarkasti että otat oikeat säkit kyytiin.

Säkit saattavat olla kosteita, ja niissä on reikiä joista voi varista kasvualustaa. Ota siis jätesäkkejä mukaan tai suojaa auto esim. pressulla halutessasi. Yksi säkki on noin 80cm pitkä ja 20cm halkaisijaltaan, ja painaa noin 10 kg.


Ajo-ohje:

Aja Kässälänkatu 4 sisäpihalle (ei omakotitalolle!) ja seuraa Satohuone-kylttejä edessä olevan hallirakennuksen oikealle sivulle kulman taakse.Ohjeet sienipenkin tekoon:

1. Valitse sienipenkille varjoisa ja kostea paikka. Puutarhan muiden kasvien varjossa, kuopissa, notkoissa, tai pihavajan takana voi olla sopiva paikka. Auringonpaisteessa se ei menesty. Mitä monipuolisempi ympäristö, sitä vähemmän kärpäsiä sienipenkki houkuttelee. Sienipenkki tehdään suoraan nurmikon, mullan tai kasvien päälle, kuoppaa ei siis tarvitse kaivaa. Jos teet sienipenkin parvekkeelle, puinen kasvatuslaatikko on hyvä valinta. Valitse laatikko josta ylimääräinen vesi pääsee poistumaan.


2. Avaa kasvualustasäkit ja murenna sisältö pieniksi paloiksi tai massaksi. Laita kasvualusta valitsemaasi paikkaan ja tiivistä hyvin esimerkiksi kävelemällä sen päällä. Tiivis rihmasto tuottaa paremmin sieniä. Et tarvitse kasvatuslaatikkoa mutta voit halutessasi rajata penkin kivillä, pölkyillä tai lavakauluksella. Tämä helpottaa tiivistämistä ja lopputulos on siistimpi.


3. Kastele tampattu ja tiivistetty kasvualusta kunnolla runsaalla vedellä. Jos kasvupaikka on varjoisa ja kostea, enempää vettä ei yleensä tarvita koko kasvukauden aikana. Mikäli joudut tekemään sienipenkin kuivalle ja kuumalle paikalle tai kesä on kuiva ja helteinen, saatat joutua kastelemaan sienipenkkiä silloin tällöin. Rei’itetty muovi voi auttaa kosteuden ylläpitämisessä tällaisella paikalla. Muuten penkkiä ei tarvitse peittää. Parvekkeelle (laatikkoon) tehty penkki täytyy kastella säännöllisesti.


4. Valmista! Luonto hoitaa loput ja pääset keräämään sieniä muutaman viikon kuluttua. Kerää sienet ajoissa jotta ehdit ennen hyönteisiä. Ylimääräiset ja pilalle menneet sienet kannattaa poistaa jotta ne eivät houkuttele kärpäsiä. Kun suurin osa sadosta vaikuttaa tulleen, voit lisätä kasvualustamassaa seuraavaa satoa varten samoilla ohjeilla. Voit kasvattaa sieniä aina pitkälle syksyyn asti kunnes yölämpötilat tippuvat alle 5 asteeseen.


5. Postaa Instagramiin tai Facebookiin kuva sienipenkistäsi hashtageilla #sienipenkki #satohuone :) Voit lähettää kuvan penkistäsi myös sähköpostilla jos haluat luomuksesi näkyviin esim. somejulkaisuun.


Saa kysyä jos jokin jäi mietityttämään, autan mielelläni!

Mallinumero: KSS-001