Tuoretuotteiden kotiinkuljetus: 19.06.-23.07. tehdyt tilaukset elokuun (06.08.) jakoon ja 24.07.-20.08. tehdyt tilaukset syyskuun (03.09.) jakoon
Käytetty kasvualustasäkki (Siiliorakas)
Käytetty kasvualustasäkki (Siiliorakas)
Uutuus

Käytetty kasvualustasäkki (Siiliorakas)

1,50 €
sis. 24 % ALV
Siiliorakkaan käytetty kasvualustasäkki. Sisältää vielä ravinteita sienten tuottamiseen sisällä tai ulkona. Vain nouto.
Saatavuus 5 kpl
Toimitus 2-5 arkipäivää

Säkkejä tulee lisää viikoittain niiden vapautuessa tuotannosta. Varastosaldo päivitetään noin kerran viikossa. Ilmoitan Satohuoneen Facebookissa säkkien saatavuus -julkaisussa aina kun säkkejä lisätään varastoon. Jos kommentoit julkaisua, tägään sinut ilmoittaessani seuraavasta varastontäydennyksestä, näin saat tiedon saatavuudesta heti.


Tilaaminen ja nouto:

Tilaa säkit verkkokaupasta ja nouda Satohuoneelta silloin kuin sinulle sopii (myös viikonloppuina - tilaa silloin viimeistään perjantaina klo 12 mennessä). Jos haluat hakea heti tilauspäivänä, soita ja varmista saatavuus etukäteen. Kirjoita verkkokaupan kassan lisätietokenttään noutopäivä, niin säkit nostetaan valmiiksi ulos ja voit hakea ne itsenäisesti kyseisenä päivänä klo 09.00 alkaen. Jos et pääsekään hakemaan ilmoittamanasi päivänä, laita viestiä uudesta noutoajankohdasta (noutamattomia säkkejä ei jätetä pihaan). Jos noutopäivä ei jostain syystä onnistu Satohuoneen puolesta, otamme yhteyttä. Muussa tapauksessa säkit odottavat noutoa ilmoittamanasi päivänä ilman erillistä ilmoitusta. Noutopaikka on hallin päädyn nurkkaus Satohuoneen oven vieressä. Säkit ovat nimilaputettuja joten katsothan tarkasti että otat oikeat säkit kyytiin.

Säkit saattavat olla kosteita, ja niissä on reikiä joista voi varista kasvualustaa. Ota siis jätesäkkejä mukaan tai suojaa auto esim. pressulla halutessasi. Yksi säkki on noin 40cm pitkä ja 10cm halkaisijaltaan, ja painaa noin 1,8 kg.


Ajo-ohje:

Aja Kässälänkatu 4 sisäpihalle (ei omakotitalolle!) ja seuraa Satohuone-kylttejä edessä olevan hallirakennuksen oikealle sivulle kulman taakse.Käyttöohje:

Voit kasvattaa siiliorakkaan käytetyistä kasvualustoista vielä lisää sieniä. Helpointa on tehdä ulos sienipenkki. Sen voi tehdä samoilla ohjeilla kuin osterivinokkaan sienipenkin (https://www.satohuone.fi/fi/tuote/kasvualusta-ulkokasvatukseen). Siiliorakas saattaa kuitenkin tarvita lisäravinteita tuottaakseen kunnolla sieniä. Lehtipuu on paras materiaali siiliorakkaalle, esimerkiksi pellettinä tai hakkeena. Olkipellettiä tai havupuuta ei suositella. Lisäravinnemateriaali kostutetaan ja sekoitetaan pieneksi murennetun kasvualustan sekaan, tampataan tiiviiksi ja kastellaan. Muutamassa viikossa rihmasto valtaa uuden materiaalin ja on sen jälkeen valmis tuottamaan sieniä.

Voit myös kokeilla kasvattaa sisällä tai ulkona suoraan kasvualustapötköistä. Pidä vain kosteana kunnes sienet ovat kasvaneet. Tällöin ei kannata tehdä lisäreikiä kasvualustapussiin, vaan antaa sienten kasvaa vanhoista aukoista.

Kasvualusta sisältää kotimaista koivua ja vehnää, ja sen voi kompostoida, käyttää katemateriaalina tai hävittää biojätteenä.

Iloa kasvatukseen!

Mallinumero: KSS-002