Tuore Siiliorakas
Siiliorakas on eksoottinen mutta helppo gourmet-ruokasieni
Siiliorakas hurmaa ihastuttavan ulkonäkönsä lisäksi myös ainutlaatuisella makuprofiilillaan. Sem makua kuvaillaan usein merelliseksi ja sen sanotaan muistuttavan hummeria tai kampasimpukkaa. Siiliorakasta arvostetaankin ravintolamaailmassa erinomaisena gourmet-sienenä, ja sen suosio on suuressa nousussa kautta maailman. Sen tekstuuri on lihamainen eikä se luovuta juurikaan nestettä pannulle paistettaessa.
Miten sitä sitten käytetään?
Satohuoneen siiliorakas on todella helppo sieni käyttää. Se ei vaadi mitään kummempia käsittelyitä, ryöppäyksiä tai nesteiden haihdutteluja. Avaa paketti ja pilko kuumalle öljytylle pannulle. Paista reilusti kullanruskeaksi ja rapsakaksi. Mausteiksi riittää suola ja pippuri. Ja valkosipulin ystäville tietysti valkosipulia. Voit kokeilla esimerkiksi nyhtösientä tai siivuttaa ja prässätä pihveiksi. Siiliorakas on herkullista sellaisenaan, mutta sopii myös mainiosti esimerkiksi aasialaisiin ruokiin, keittoihin, risottoon tai vaikka pitsan päälle.
Ei mikä tahansa sieni...
Sienet ovat yleisestikin terveellistä, kevyttä ruokaa. Siiliorakas on kuitenkin paljon enemmänkin. Monet tuntevatkin siiliorakkaan lääkinnällisenä sienenä, ja sitä löytyy monista nykyaikaisista ravintolisistä. Se onkin funktionaalista ruokaa parhaimmillaan.
Siiliorakkaasta on tehty lukuisia tutkimuksia joiden mukaan se saattaa vaikuttaa adaptogeenisten vaikutusten lisäksi myös masennukseen, ahdistukseen, keskittymiseen, kognitiivisiin kykyihin, muistiin, dementiaan, Alzheimeriin ja jopa lisätä neurogeneesiä eli uusien aivosolujen muodostumista. Kannattaa ehdottomasti googlettaa lisätietoa tästä sienikunnan supersankarista!
Lähiruokaa, joka tekee oikeasti hyvää :)
Alkuperämaa: Suomi
Viljelijä ja pakkaaja: Satohuone
Kässälänkatu 4, 33560 Tampere