Tuoretuotteiden kotiinkuljetus: 22.05.-18.06. tehdyt tilaukset heinäkuun (02.07.) jakoon ja 19.06.-23.07. tehdyt tilaukset elokuun (06.08.) jakoon
Tuore osterivinokas
Tuore osterivinokas
Tuore osterivinokas

Tuore osterivinokas

5,00 €
sis. 14 % ALV
Satohuoneen korkealaatuinen käsityönä viljelty osterivinokas. Säilyy jääkaapissa n. 10 vrk. Vain kotiinkuljetuksella.

Osterivinokas on helposti lähestyttävä gourmet-ruokasieni

Sen makua on sanottu kantarellin ja herkkusienen yhdistelmäksi – miedohko, aromaattinen ja umaminen. Ripauksella tatin pähkinäisyyttä. Rakenne on napakka ja ”lihaisa”, tekstuuri pysyy paistettaessa eikä sieni lötkisty. Osterivinokas sisältää keskimääräistä vähemmän vettä, eikä siten kutistu pannulla niin voimakkaasti. Osterivinokas sisältää myös monia muita sieniä vähemmän trehaloosia (sienisokeria) joten se sopii monille sienistä vatsavaivoja saaville. Maku, rakenne ja helppokäyttöisyys tekevät osterivinokkaasta erinomaisen valinnan sienten käyttöön vasta tutustuvalle!

 

Miten sitä sitten käytetään?

Satohuoneen osterivinokas on ehkä helpoin mahdollinen sieni valmistaa. Se ei vaadi mitään kummempia käsittelyitä, ryöppäyksiä tai nesteiden haihdutteluja. Avaa paketti ja pilko kuumalle öljytylle pannulle. Paista reilusti kullanruskeaksi ja rapsakaksi. Mausteiksi riittää suola ja pippuri. Ja valkosipulin ystäville tietysti valkosipulia.

Osterivinokas on herkullista sellaisenaan, mutta sopii myös mainiosti esim. pastaan, munakkaaseen, risottoon, leivän päälle, pataruokiin, aasialaisiin ruokiin, wokkeihin, ja pho-, ja ramenkeittoihin. Paistettuna oikeastaan mihin tahansa lämpimiin ruokiin.

 

Oho! Osterivinokkaan ravintosisältö

onkin melkoinen, eikä superfoodiksi kutsuminen ole yhtään liioiteltua. Sillä on hyvä ravintoainekoostumus: kuituja jopa 40%, kohtalaisesti hyvälaatuista proteiinia, eikä käytännössä lainkaan rasvaa tai kaloreita. Se sisältää mm. monia B-ryhmän vitamiineja, C-, D-, ja K-vitamiineja, bioflavonoideja, kivennäisaineita (rautaa, sinkkiä, seleeniä, magnesiumia, kaliumia, fosforia ja jodia) ja lukuisia bioaktiivisia polysakkarideja ja fytokemikaaleja.

Erityisen maininnan saavat lovastatiini sekä betaglukaani, jota osterivinokkaassa jopa noin 13% (vrt. kaura n. 4%). Osterivinokas sisältää myös runsaasti hyödyllistä ergotioneiinia jota ei saa lainkaan kasvikunnan tuotteista. Satohuone suosittelee googlettamaan lisätietoa!

Lähiruokaa, joka tekee oikeasti hyvää :)


Alkuperämaa: Suomi

Viljelijä ja pakkaaja: Satohuone

Kässälänkatu 4, 33560 Tampere

Mallinumero: OST-01