Niin kuin yleensäkin elämässä, asiat johtavat toisiin asioihin. Olin harkinnut alanvaihtoa jo pitkään, mutta en millään tahtonut keksiä, mitä tekisin seuraavaksi. Kävin pari vuotta sitten Hämeenkyrön Osaralla luonnonvaratuottajan koulutuksen syventääkseni tietämystäni luonnosta ja sen antimista sekä hakeakseni inspiraatiota minulle tärkeästä aihepiiristä. Ja sen todella sainkin.
Muistan elävästi sienikurssin opettajan sivulauseena mainitut taikasanat: "Uskon että sienten viljely tulee lisääntymään Suomessa". Heureka! Tämän lauseen kuultuani koin välittömän kirkastumisen tunteen ja ahaa-elämyksen, ja tiesin tarkalleen, mitä alkaisin tehdä seuraavaksi.
Olin viljellyt osterivinokasta intohimoisesti harrastuksena jo pitkään, joten ihan alkeista ei tarvinnut aloittaa. Jostain syystä täytyi kuluttaa koulun penkkiä osatakseni yhdistää harrastuksen ja alanvaihtopohdinnat. Jäin pian koulusta valmistuttuani isyys- ja vanhempainvapaille ja iltaisin kirjoitin liiketoimintasuunnitelmaa ja ahmin tietoa yrittäjyydestä ja sienten ammattiviljelystä. Versot tulivat kuvioon mukaan kun selvisi, miten saumattomasti ne sopivatkin yhteen sienten kanssa sekä tuotannon että ravinteikkuuden puolesta.
Mitä enemmän hankin tietoa, sitä motivoituneempi olin. Vähitellen minulle valkeni koko kuva siitä, kuinka mahtava juttu oma kaupunkifarmi olisi, eikä pelkästään itselleni. Päätin rakentaa koko homman ekologisesti mahdollisimman kestävälle pohjalle, niin että voisin seistä selkä suorana yritykseni takana.
Sitten alkoivat konkreettisemmat toimet yrityksen perustamiseksi. Niihin vierähtikin tovi tai kaksi. Lopulta oli aika ottaa loikka tuntemattomaan, ja näin syntyi Satohuone.
Tampere on antanut minulle paljon, ja nyt voin antaa jotain takaisinkin. <3
Terveellistä, herkullista ja ympäristöystävällisesti tuotettua lähiruokaa. Ruokaa, joka tekee oikeasti hyvää.
- Antti
Saa kysyä! Ja ehdottaa. Ja antaa palautetta. Ja mitä vaan, sana on vapaa!