Kotiinkuljetus: 22.11.-19.12. tehdyt tilaukset tammikuun (02.01.) jakoon ja 20.12.-23.01. tehdyt tilaukset helmikuun (06.02.) jakoon
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)
Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)

Kasvualustasäkki ulkokasvatukseen (itiötön osterivinokas)

5,00 €
sis. 24 % ALV
Vain nouto. Käytetyt kasvualustasäkit sienipenkin tekoon. Tee oma sienipenkki pihaan, puutarhaan, kasvimaalle tai parvekkeelle ja kerää satoa loppusyksyyn asti!
Saatavuus 39 kpl

Säkkejä tulee myyntiin rajoitettu erä viikoittain. Jos varastosaldo näyttää nollaa, kyseisen viikon säkit ovat loppuunmyyty ja seuraavalle viikolle tulee taas lisää. Varastosaldo päivitetään perjantaisin noutoajan jälkeen klo 17-18 välillä.

Nämä kasvualustasäkit ovat tuottaneet ensimmäisen satonsa Satohuoneella, mutta sisältävät vielä runsaasti ravinteita seuraaviin. Osallistu kiertotalouteen ja tee oma sienipenkki puutarhaan, kasvimaalle, tai parvekkeelle. Muita aineksia ei tarvita, homma on helppo, ja satoa voi tulla hyvinkin runsaasti! Ohjeet alempana.

Sienipenkki pysyy siinä mihin sen laitat, eikä leviä puutarhaasi. Kasvualusta toimii myös erinomaisena puutarhakatteena, joten voit tehdä sienipenkin vaikka kukkapenkin sekaan tai marjapensaiden ympärille. Se estää rikkaruohoja kasvamasta istutusten ympärillä, ja tuottaa samalla sieniä. Kun sienipenkki on maatunut, se toimii hyvänä kasvualustana kasveille.

Sienipenkin voi tehdä heti kun lumet ovat sulaneet, ei siis tarvitse odottaa maapohjan sulamista tai pakkasten väistymistä. Tekemällä penkin aikaisin keväällä, rihmasto ehtii vahvistua kylmien säiden aikana ja saat ensimmäiset sadot ennen helteitä. Tällöin saat laadukkaampia ja ötökkävapaita sieniä. Voit lisätä kasvualustaa useamman kerran kesän aikana ja saada monta satoa aina myöhäiseen syksyyn asti kunnes yölämpötilat alkavat olla alle 5 astetta. Edellisvuoden sienipenkkikin herää eloon kun lisäät keväällä taas kasvualustaa.

Sopiva määrä kasvualustaa yhtä neliömetriä tai lavakaulusta kohden on n. 90 kg eli noin 8 säkkiä, pieneen lavakaulukseen menee vastaavasti 4 säkkiä. Voit tehdä isomman tai pienemmän penkin mielesi mukaan, mutta sen tulisi olla tiivistämisen jälkeen vähintään 10cm paksu. Neliömetrin sienipenkistä voi saada kilokaupalla sieniä!


Tilaaminen ja nouto:

Tilaa säkit verkkokaupasta ja nouda Satohuoneelta tilauksesta seuraavana noutoaikana, eli perjantaisin klo. 15-17. Jos tämä aika ei käy sinulle, ota vaan yhteyttä niin sovitaan parempi aika! Säkit saattavat olla kosteita, ja niissä on reikiä joista voi varista kasvualustaa. Ota siis jätesäkkejä mukaan tai suojaa auto esim. pressulla halutessasi. Yksi säkki on noin 80cm pitkä ja 20cm halkaisijaltaan, ja painaa n. 11 kg.


Ajo-ohje:

Aja Kässälänkatu 4 sisäpihalle (ei omakotitalolle) ja seuraa Satohuone-kylttejä edessä olevan hallirakennuksen oikealle sivulle kulman taakse. Rakennuksen oikeassa päädyssä on nosto-ovi. Koputathan reilusti että kuuluu.


Säkkien tilaajille versot puoleen hintaan:

Viikon myynneistä ylijääneitä versorasioita voi ostaa noudon yhteydessä alennetuin hinnoin. Versot kerätään ti-to välillä joten ne ovat tuoreita ja säilyvät vielä useita päiviä perjantaistakin. Kysy valikoimaa paikanpäällä. Alennetut hinnat: 2,5€ / 80g rasia (norm. 4,50-5,50€) ja 5€ / 200g rasia (norm. 10-11,90€). Maksaa voi kortilla, käteisellä tai mobilepaylla. Tarjoukset vain säkkien tilaajille ja vain perjantain noutoaikana klo 15-17.


Ohjeet sienipenkin tekoon:

1. Valitse sienipenkille varjoisa ja kostea paikka. Puutarhan muiden kasvien varjossa, kuopissa, notkoissa, tai pihavajan takana voi olla sopiva paikka. Auringonpaisteessa se ei menesty. Mitä monipuolisempi ympäristö, sitä vähemmän kärpäsiä sienipenkki houkuttelee. Sienipenkki tehdään suoraan nurmikon, mullan tai kasvien päälle, kuoppaa ei siis tarvitse kaivaa. Jos teet sienipenkin parvekkeelle, puinen kasvatuslaatikko on hyvä valinta. Valitse laatikko josta ylimääräinen vesi pääsee poistumaan.


2. Avaa kasvualustasäkit ja murenna sisältö pieniksi paloiksi tai massaksi. Laita kasvualusta valitsemaasi paikkaan ja tiivistä hyvin esimerkiksi kävelemällä sen päällä. Tiivis rihmasto tuottaa paremmin sieniä. Et tarvitse kasvatuslaatikkoa mutta voit halutessasi rajata penkin kivillä, pölkyillä tai lavakauluksella. Tämä helpottaa tiivistämistä ja lopputulos on siistimpi.


3. Kastele tampattu ja tiivistetty kasvualusta kunnolla runsaalla vedellä. Jos kasvupaikka on varjoisa ja kostea, enempää vettä ei yleensä tarvita koko kasvukauden aikana. Mikäli joudut tekemään sienipenkin kuivalle ja kuumalle paikalle ja kesä on kuiva ja helteinen, saatat joutua kastelemaan sienipenkkiä silloin tällöin. Rei’itetty muovi voi auttaa kosteuden ylläpitämisessä tällaisella paikalla. Muuten penkkiä ei tarvitse peittää. Parvekkeelle (laatikkoon) tehty penkki täytyy kastella säännöllisesti.


4. Valmista! Luonto hoitaa loput ja pääset keräämään sieniä muutaman viikon kuluttua. Kerää sienet ajoissa jotta ehdit ennen hyönteisiä. Ylimääräiset ja pilalle menneet sienet kannattaa poistaa jotta ne eivät houkuttele kärpäsiä. Kun suurin osa sadosta vaikuttaa tulleen, voit lisätä kasvualustamassaa seuraavaa satoa varten samoilla ohjeilla. Voit kasvattaa sieniä aina pitkälle syksyyn asti kunnes yölämpötilat tippuvat alle 5 asteeseen.


5. Postaa Instagramiin tai Facebookiin kuva sienipenkistäsi hashtageilla #sienipenkki #satohuone :) Muutamalle kuvalle olisi tilaa täällä Satohuoneen nettisivuillakin, voit lähettää kuvan esim. sähköpostilla jos haluat luomuksesi esille.


Saa kysyä jos jokin jäi mietityttämään, autan mielelläni!

Mallinumero: KSS-001